Visie

Tandartsen Huijmans en Blok hebben ruim 35 jaar tandheelkundige ervaring en het is voor hen duidelijk dat de invloed van tandheelkunde op de algemene gezondheid heel groot is. Mondgezondheid is van groot belang voor de algemene gezondheid. Als tandarts behandelen we HOOFDZAKEN. Tanden en kiezen zitten tussen je oren.
Beide tandartsen hebben kennis van o.a. de Acupunctuur en Neuraaltherapie.
Tandheelkunde wordt vaak te simpel gezien: als het maar mooi wit en recht staat. Dat er een heel mens aan vast zit wordt vaak vergeten.
Als Bio-energetisch tandarts/neuraaltherapeut zijn beide tandartsen dan ook gespecialiseerd in stoorvelddiagnostiek en bijvoorbeeld op zoek naar oplossingen voor nek- schouderklachten, rugproblemen, knie-, enkel-,voetproblemen. Maar ook bv. trigeminus neuralgie, hart- en hormonale klachten trachten ze te behandelen. Het is namelijk heel goed mogelijk dat de mond een veroorzaker is van problemen elders op het lichaam: een onderzoek waard dus.
Al ruim 30 jaar werken beide tandartsen amalgaam vrij.
Sinds 10 jaar ook volledig metaalvrij. Dit is mede mogelijk door het gebruik van de zogenaamde witte implantaten.
Ze maken gebruik van moderne apparatuur, digitale röntgen, OPG, Cavitau, microscoop, softlaser, T-scan, Ozon, MindLink Test, Kinesiologie, Melisatest, en passen A-PRF en I-PRF toe.
Vaak worden de behandelingen begeleid met een voedingsadvies, Homeopathie, Neuraaltherapie, probiotica, vitamine suppletie, of nog weer andere testen, zoals bv een Haarmineralenanalyse (HMA) of een hormonentest via speeksel.


Orthodontie vindt plaats als de kinderen jong zijn met myofunctionele apparatuur. Van belang is dat zij door de neus leren ademen en een juiste tongpositie in de mond hebben. Daar passen ook voedingsadviezen en evt. homeopatische behandelingen bij.