Visie

Tandartsen Huijmans en Blok hebben ruim 30 jaar tandheelkundige ervaring en het is voor hen duidelijk dat de invloed van tandheelkunde op de algemene gezondheid heel groot is. Mondgezondheid is van groot belang voor de algemene gezondheid. Als tandarts behandelen we HOOFDZAKEN.
Beide tandartsen hebben kennis van o.a. de Acupunctuur en Neuraaltherapie.
Tandheelkunde wordt vaak te simpel gezien: als het maar mooi wit en recht staat. Dat er een heel mens aan vast zit wordt vaak vergeten.
Als Bio-energetisch tandarts/neuraaltherapeut zijn ze dan ook gespecialiseerd in stoorvelddiagnostiek en bv. op zoek naar oplossingen voor nek- schouderklachten, rugproblemen, knie-, enkel-,voetproblemen. Maar ook bv. trigeminus neuralgie, hart-, hormonale klachten trachten ze te behandelen. Het is namelijk heel goed mogelijk dat de mond een veroorzaker is van problemen elders op het lichaam; een onderzoek waard dus.
Al 30 jaar werken zij in hun praktijk amalgaam vrij.
Sinds een paar jaar ook volledig metaalvrij. Dit is mede mogelijk door het gebruik van de zogenaamde witte implantaten.
Ze maken gebruik van moderne apparatuur, digitale röntgen, OPG, microscoop, softlaser, T-scan, Ozon, MindLink Test, Kinesiologie, Melisatest, en passen A-PRF en I-PRF toe.
Vaak worden de behandelingen begeleid met een voedingsadvies, Homeopathie, Neuraaltherapie, probiotica, vitamine suppletie, of nog weer andere testen, zoals bv een Haarmineralenanalyse (HMA) of een hormonentest via speeksel.
Orthodontie vindt plaats als de kinderen jong zijn met myofunctionele apparatuur. Van belang is dat zij door de neus leren ademen en een juiste tongpositie in de mond hebben. Daar passen ook voedingsadviezen en evt. Homeopatische behandelingen bij.